Beveiliging

Drie redenen waarom een draadloos netwerk wel degelijk veilig kan zijn (en waarom het draadloze netwerk van WifiHw het absoluut is)

In ? normale?  bekabelde netwerken wordt er praktisch nooit gebruik gemaakt van encryption (codering) . Dit betekent dat alle gegevens die de computer verzend en ontvangt via een netwerk, internet en dergelijke gewoon door eenieder op datzelfde netwerk uit te lezen zijn. Denk hierbij aan creditcard gegevens, telebankieren, wachtwoorden en noem maar op.

In ? normale?  bekabelde netwerken, wordt praktisch nooit gebruik gemaakt van ?MAC-adres control? (iedere netwerkkaart heeft een uniek Mac-adres, een soort serienummer) WifiHw maakt wel gebruik van deze ?MAC-adres control? waardoor alleen goed gekeurde netwerkkaarten , draadloos of niet draadloos worden toegelaten en gebruik mogen maken van het WifiHw netwerk..?MAC-adres control? voorkomt dat ?enge mannetjes? met een laptop in hun auto, draadloze netwerken afstruinen en andermans gegevens kunnen bemachtigen door hun computer te kraken.

Een ?normale? ADSL of kabel verbinding is gelukkig iets vaker dan bovenstaande, maar bij lange na niet altijd beschermd door een afdoende firewall. Een firewall is een apparaat of software welke inbrekers van buitenaf (internet) tegenhoudt door de computer die je gebruikt onzichtbaar te maken op internet.

Het netwerk van WifiHw

WifiHw gebruikt de hoogst mogelijk encryptie techniek voor alle gebruikers met een WifiHw eigenbijdragen, en maakt altijd gebruik van de nieuwste technieken voor beveiliging en loopt WifiHw telkens voorop met de implementatie daarvan.

Het kost een hacker met een hele snelle computer ongeveer 2 weken om een code te kunnen kraken.... helaas voor die hacker!! De code wijzigt zichzelf iedere 4 uur.

Door nauwgezet bij te houden wie wel en geen toegang mag hebben tot de beveiligde internettoegang van WifiHw, wordt er dus een duidelijke schifting gemaakt tussen onbekenden en ?bekenden?, kwaadwillende blijven liever onbekend en worden dus niet op het WifiHw netwerk toegelaten.

Wellicht nog belangrijker is het gebruik van een professionele firewall.

De firewalls die WifiHw gebruikt worden bij tal van kleine en grote bedrijven ingezet om hen te beschermen tegen kwaadwillende personen die hun bedrijfsgegevens willen stelen.

Er bestaat geen softwarematige firewall voor PC gebruikers die veiliger is dan de firewalls die door WifiHw worden gebruikt. (Dit is dus de reden waarom u in het kopje huisregels geen eigen web- of mailserver kunt plaatsen, onze firewalls blokkeren al het dataverkeer van buitenaf).

Tips om NOG veiliger te werken

(geldt niet alleen voor WDSL maar ook voor ADSL gebruikers)

- Installeer altijd de nieuwste service pack voor Windows en schakel de firewall in.

- Installeer bij andere versies van Windows altijd een Firewall pakket.

- Schakel uw computer uit als u hem niet gebruikt. (ook goed voor uw portemonnee)

Hierna rest nog 1 tip voor het veiligste internetgebruik wat er bestaat:

Zet uw computer nooit aan, haal alle kabels uit uw computer, verkoop hem aan de buurman, en ga naar hem toe als u wilt internetten.

Alle gekheid op een stokje: het WifiHw netwerk is streng beveiligd volgens de laatste technieken en methoden. U kunt er vanuit gaan dat dit netwerk beter beveiligd is dan u vermoedelijk als computergebruiker ooit zelf zal kunnen doen. WifiHw heeft beveiligingsexperts in dienst die dagelijks niets anders doen netwerken van kleine en grote bedrijven optimaal beveiligen.

Is dit dan niet een beetje overdreven?

Nee, wij vinden dat niet: we voelen ons verantwoordelijk voor een zorgeloos internetplezier en durven dit alleen aan te bieden in de vorm waarin dit nu gebeurd.

Hiermee biedt WifiHw u niet alleen voordelig internettoegang maar ook nog eens een beter beveiliging dan u zelf standaard ooit zult hebben.

Ziezo...

En dan nu nog een paar losse statements die u wellicht elders nog kunt gebruiken:

Beveiliging is niets anders dan het opleggen van zoveel mogelijke drempels

Hoe meer drempels des lager zal het moraal van een potentiële hacker zijn door te gaan met inbreken als reeds 1 drempel is genomen.

Draadloze netwerken zijn per definitie net zo onveilig als degene die hem installeert; helaas geven de meeste fabrikanten geen afdoende hulp bij het beveiligen van draadloze netwerken, terwijl het zo simpel kan zijn. Hierdoor zijn draadloze netwerken, vaak geïnstalleerd door een nietsvermoedende en onwetende computeraar, waardoor ze in kwaad daglicht komen te staan.

Niets is zo onveilig als het internet zelf, toch maken duizenden bedrijven er dagelijks gebruik van en worden veel bedrijfsprocessen via hetzelfde internet afgehandeld: een goede beveiliging bestaat kennelijk toch!